Demisie surpriza in ALDE. Calin Popescu Tariceanu pleaca din partidul pe care il conducea

Step up your photography game by taking incredible flat lay photography and make your Instagram followers fall in love with you all over again!

ALDE a dar un comunicat luni, 19 octombrie, prin care anunta demisia presedintelui partidului, Calin Popescu Tariceanu. Acesta se afla la conducerea paritidului din anul 2015, anul infiintarii pardidului. Se pare ca deizia a venit in urma fuzionarii cu PRO România, partidul lui Victor Ponta.

Protocolul de fuziune între ALDE și PRO România a fost aprobat la data de 8 octombrie, urmând să fie validată la Congresul Extraordinar ce va avea loc în data de 8 noiembrie.

„Procedurile pentru organizarea alagerilor parlamentare în data de 6 decembrie prevăd ca termen de depunere a listelor la alegerile parlamentare data de 22 octombrie. Prevederile legale in cazul fuziunii a două partide obligă ALDE și PRO România să candideze pe o listă comună, iar hotărârea Delegației Permanente a ALDE de a aproba fuziunea cu PRO România implică obligația tuturor candidaților la alegerile parlamentare să candideze pe lista PRO România. Acest lucru presupune asumarea inclusiv a calității de membru de partid PRO România. Această obligatie revine tuturor membrilor ALDE care urmează să candideze la alegerile parlamentare și îl vizează inclusiv pe președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu”, se arată în comunicatul ALDE.

Calin Popescu Tariceanu a declarat la Antena 3 că informația potrivit căreia acesta și-a dat demisia în urma fuziunii ALDE cu Pro România, este adevărată.